0 товаров.
0 800 20-42-42 горячая линия и консультации 9:00 - 18:00
выходные дни: суббота - воскресенье
Сравнение:

Гербіцидний захист посівів соняшнику від компанії Agrosfera

Сьогодні ми зупинимося на гербіцидах компанії Agrosfera для захисту посівів соняшнику від конкурентів – бур'янів. У процесі створення нових гібридів соняшнику селекціонери виділили лінії стійкі до деяких діючих речовин гербіцидів – це, перш за все, імазамокс, імазапір, трибенурон - метил.

 

Перші – це хімічні речовини з групи імазомоксів. Ці продукти призначені для боротьби з однодольними, дводольними бур'янами, а також вовчком в посівах гібридів соняшнику, створених для технології вирощування Clearfield®. У лінійці компанії Agrosfera це препарати Хантер® (імазапір, 15 г/л + імазамокс, 33 г/л) та Молтено® (імазамокс, 40 г/л). Відрізняються ці препарати, перш за все, відсутністю в складі продукту Молтено® діючої речовини імазапір, завдяки чому зменшується фітотоксичність гербіциду на наступні культури в сівозміні, хоча і за рахунок часткового зменшення ґрунтової дії на бур'яни.

 

Другі – хімічна діюча речовина трибенурон-метил, яка використовується при вирощування гібридів соняшнику за технологією Експрес. У лінійці компанії Agrosfera це препарат Меркурій® (трибенурон-метил, 750 г/кг). Він ефективний проти багатьох дводольних бур'янів. На вовчка та злакові бур'яни цей препарат не діє.

 

Треті – для знищення дводольних бур'янів у посівах будь-якого сортотипу соняшнику створений новий гербіцид на основі чинної речовини галауксіфен-метилу з групи хімічних речовин арілпіколіантів, за міжнародною класифікацією належать до групи ауксіноподібних гербіцидів. Проти вовчка та злакових бур'янів цей препарат не діє.

 

При вирощуванні гібридів соняшнику, створених для будь-яких технологій, необхідно звернути увагу на те, що від терміну висіву до рекомендованої фази обробки страховими гербіцидами, 3-5 справжніх листків культури, проходить 3-4 тижні. За цей час бур'яни, особливо злакові, встигають скласти серйозну конкуренцію ще слабким сходам соняшнику. Для вирішення цієї проблеми компанія Agrosfera пропонує внесення перед або відразу після посіву ґрунтових гербіцидів Екстрем® (ацетохлор, 900 г/л), Пропозит® (пропізохлор, 720 г/л) або Тайфун® (метолахлор, 960 г/л). Для контролю дводольних бур'янів в посівах гібридів соняшнику без використання страхових гербіцидів необхідно додати в бакову суміш ґрунтових, препарат Рейтар® (прометрин, 500 г/л). Якщо на полях з'явилася друга хвиля однодольних бур'янів, то її можна знищити грамініцидами: Стилет® (клетодим, 120 г/л) або Шквал® (хізалофоп-П-етил, 125 г/л).

Найбільш складно боротися в посівах соняшнику з коренепаростковими  бур'янами – це Ваточник сирійський, Осоти, Хвощ польовий, Молокан, Берізка польова і т.д. Вищевказана бур'яниста рослинність найкраще знищується рано навесні, коли рослини бур'яну не вище 10 см. В цей час, до посіву соняшника, поле обробляється сумішшю гербіциду Аболір® (гліфосат, у вигляді амонійної солі, 757 г/кг у кислотному еквіваленті, 687 г/кг) разом з прилипачем Флокс® Профі (поліефір полісилоксан). Необхідно мати на увазі, що після такої обробки, для найбільшого знищення кореневої системи бур'янів, соняшник сіють без передпосівної культивації, щоб не переривати дію гербіциду. В цей же час така обробка сильно пригнічує відростання пагонів і  коріння диких ожини та малини.

 

 

Ігор Шаблико, науковий співробітник з агрономії компанії Agrosfera. 

Замовити товар та отримати кваліфіковану консультацію можна за телефоном гарячої лінії:

0 800 20 42 42 або на нашому сайті.

-->
ЗАВАНТАЖИТИ МОБІЛЬНИЙ ДОДАТОК
Перейти на сайт